Kurderna intar Kirkuk

I norra Irak faller det irakiska försvaret samman i snabb takt. Det finns uppgifter om att oljestaden Kirkuk inte längre är under Irakiska regimens kontroll. Enligt BBC:s korrespondent, har kurdiska styrkor gått in i centrala Kirkuk, tillsammans med ett fåtal amerikanska soldater.
Hon beskriver hur kurdiska peshmergakrigare nu fritt kan köra in i stan - och att Baathpartiets kontor är totalt utplundrat. Det kurdiska demokratiska partiets talesman kunde INTE bekräfta uppgifterna - vi försöker kontrollera detta, säjer han. Både Kirkuk och den andra oljestaden Mosul har bombarderats under efternatten och morrontimmarna - och flera småstäder i Kirkuks närhet har intagits under förmiddan. Innan kriget bröt ut varnade Turkiet kurderna för att gå in i Kirkuk. I så fall skulle Turkiet invadera Kurdistan, lydde varningen från Turkiet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".