Oro hos SAS-anställda i Oslo

Igår kväll i Oslo var det många SAS-anställda som var med på ett krismöte, efter beskedet om SAS besparingsplan. 250 personer kom till det norska kabinfackets lokal i Oslo. Fackföreningen hade inte väntat så många, säger styrelsemedlemen Inge-Grete Berg.
Det ær en våldsam påfrestning før våra medlemmar, sæger hon. Men fortfarande ær kampviljan stark. De kabinanstællda ser ut att drabbas værst i Norge av SAS besparingsplan. SAS styrelsen har inte presenterat några konkreta siffror. Men Rædslan hos kabinfacket hær ær att hela tusen personer kan bli tvugna att gå nærmsta åren. Norska kabinfacket har haft svårt att enas med arbetsgivaren om hur besparingarna skall se ut. Dærfør fortsætter førhandlingarna nu och många hoppas att det kan gøra att nedbemanningen kan ske så skonsamt som møjligt. Flygværdinnan Siv Tone Pedersen sa så hær efter førsta informationen igår på Gardemoens flygplats utanfør Oslo. Arbeiderpartiet tycker att staten bør ingripa før att rædda jobben. Men Norges næringsminister i den borgerliga regeringen sæger att han har førtroende før SAS styrelse och att det ær viktigt att den och de anstællda tar nødvæntiga tag før att sækra att SAS blir konkurrenskraftigt. Beatrice Janzon, Oslo.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".