Kd:s riksting i Norrköping

Partiet satsar stort på välfärd

Uppdaterad 22:00
På torsdagen inledde kristdemokraterna sitt riksting i Norrköping. Under kvällen beslutade partiet att fortsätta med ändringarna av fastighetsskatten och inledde debatten om hur politiken för ungdomar ska se ut.

I sitt inledningstal sa partiledaren Göran Hägglund att kristdemokraterna är ett bättre parti än socialdemokraterna.

– För socialdemokraterna är det svårt med en politisk motståndare som attraherar väljare med ett socialt engagemang. Än mer besvärligt blir det för Mona Sahlin när kristdemokraterna i regeringsställning gör för mycket av det som socialdemokraterna vet är nödvändigt att göra. Socialdemokraterna har i stället själva fastnat i myten om sitt eget parti som välfärdens ensamma försvarare, sa Göran Hägglund.

Göran Hägglund räknade sedan upp vad kd har åstadkommit sedan partiet fick regeringsmakten. Bland annat att det ska bli billigare att gå till tandläkaren från och med 1 juli, något som han menar att socialdemokraterna inte lyckades med under sina regeringsår.

Även det kommunala vårdnadsbidraget liksom förändringen av fastighetsskatten, lyfte Göran Hägglund fram som stora framgångar för för kristdemokraterna.,

Men partiet vill alltså ändå göra nya ändringar i fastighetsskatten, som partiet lovade avskaffa helt i valrörelsen.

Rikstinget här i Norrköping beslutade tidigare ikväll att den kommunala avgiften på i dag maximalt 6 000 kronor ska kunna sänkas och räntan på uppskov som beviljades innan reformen infördes, ska avskaffas.

Partistyrelsen har fått igenom de flesta av sina förslag. Men förslaget om att man ska kunna få ta med sig sina anställningsår från sitt gamla jobb när man byter arbetsplats, det sa ombuden nej till.

Olof Sjölander
olof.sjolander@sr.se