Fredrik Ljungberg slutar i landslaget

Fredrik Ljungberg slutar i fotbollslandslaget. I ett brev till sina fans skriver Ljungberg att det sliter för hårt på kroppen att spela både klubb- och landslagsspel. Ljungberg skriver att han räknar med att fortsätta flera år till i West Ham i Premier League.

Förlustmatchen mot Ryssland i EM blev Ljungbergs 75:e och sista landskamp. Han debuterade i landslaget mot USA 1998.

Han har spelat tre EM och två VM-slutspel och det var efter senaste VM i Tyskland 2006 som han fick överta lagkaptensbindeln från Olof Mellberg. Totalt gjorde Ljungberg 14 mål i landslaget.

Fredrik Ljungberg avslutar brevet till fansen med att konstatera att ”den fysiska belastningen att dubblera och spela både landslags- och klubbfotboll, under så lång tid, till slut tar ut sin rätt och därför har jag nu beslutat att koncentrera mig på spela för min klubb West Ham United FC, och det är där mitt fokus kommer vara i framtiden.”

- Jag har fått vara kapten, och spelat i startelvan i mer än ett decennium, men nu är det dags för mig att lämna vidare tröja nummer 9 till näste spelare. Sverige har många unga talangfulla spelare och jag är säker att min position kommer fyllas av någon med samma passion för sporten, skriver Ljungberg.