Ambassadpost undersöks

Smittskyddsinstitutet kommer att undersöka fyra postsäckar som hållits inlåsta på den amerikanska ambassaden i Stockholm.
Säckarna har skickats från samma postanstalt i Washingtonområdet där ett brev med kraftig mjältbrands-smitta till senator Tom Dashle har passerat. Det är också från det stället som fem säckar med diplomatpost skickats till den amerikanska ambassaden i Vilnius i Lettland. Lettiska myndigheter har efter undersökningar meddelat att man funnit mjältbrandsbakterier i två av de fem postsäckarna. Enligt Anders Tegnell, överläkare vid smittsskyddsinstitutet är risken mycket liten för att en eventuell mjältbrandsmitta från postsäckarna vid amerikanska ambassaden i Stockholm ska föras vidare. Ett besked om det finns mjältbrandsbakterier i postsäckarna från USAs Stockholmsambassad väntas under nästa vecka
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".