1 krona i lön åt Skandiachefen

På finans- och försäkringskoncernen Skandias bolagsstämma meddelade vd, Lars-Eric Pettersson, oväntat att han sänker sin lön under resten av året till 1 krona. Skandiachefen har tidigare kritiserats för alltför frikostiga löne- och bonusavtal.
Genom att minska sin egen lön till en krona för resten av året tystade Skandias vd Lars-Eric Petersson säkert en del av den kritik som annars skulle kommit mot hans sätt att sköta bolaget. Men det var ändå många aktieägare som på den nästan fyra timmar långa bolagsstämman i kväll tog tillfället i akt att uttrycka sin besvikelse över Skandias styrelse och ledning. Stämman beslutade också att tillsätta en särskild utredningsgrupp som granska om aktieägarna har drabbats ekonomiskt av hur Skandia skötts. Exempelvis varför några toppchefer fick lägenheter på exklusiva adresser i Stockholms innerstad. Thomas Ehlin från Nordea fonder, som är Skandias största svenska ägare, var en som krävde en granskning. En av dem som kommer att bli föremål för den särskilda granskning som stämman beslutade om är avgående ordföranden Lars Ramqvist. Men Ramqvist säger till Ekot att han är övertygad om att utredningen inte kommer att hitta något att klandra.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".