Kraftig förbättring för Motorola

Den amerikanska telekomkoncernen Motorola, världens näst största tillverkare av mobiltelefoner, redovisar en nettovinst för första kvartalet på 169 miljoner dollar som innebär 7 cent per aktie. En kraftig förbättring jämfört med motsvarande kvartal i fjol då förlusten var närmare en halv miljard dollar
Det är tredje kvartalet i följd som Motorola nu visar blygsamma men dock plussiffror. Dessförinnan var det kraftiga förluster i sex kvartalsrapporter i rad. För första gången gör Motorola en egen prognos för andra kvartalet. Den visar på föga imponerande en cent i vinst per aktie efter fortsatta stora engångsavskrivningar. För hela 2003 räknar Motorolas ledning på att alla företagets sex divisioner ska gå med vinst. Vi tror på en god möjlighet att fortsätta förbättra lönsamheten om tillväxten återvänder till vår totala marknad med tiden, sa Motorolas chef Mike Zafirocski. Trots att Motorolas plussiffror egentligen var ynkligare än vad analytikerna förutsagt så steg Motorola-aktien rejält på New York-börsen och vid stängning låg den på 8 dollar och 40 cent. Men det berodde nog minst lika mycket på att både Texas Instrument, Intel och inte minst Microsoft i sina kvartalsrapporter visade vinster som översteg förhandstipsen och det gav Motorola aktien en extra skjuts.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".