Möjlig lösning i Nordirland

I Nordirland gick det neutrala Alliansparitet på lördagskvällen med på att ansluta sig till den protestantiska sidan i den självstyrande församlingen. Chanserna för att självstyret ska kunna räddas ökade därmed.
Med de nya rösterna från allianspartiet kommer en majoritet av protestanterna troligen att rösta för unionistledaren David Trimble, som i fredags misslyckades med att bli omvald som regeringschef. I fredagens omröstning fick Trimble samtliga katolska röster men mindre än hälften av rösterna från sina egna led. En ny röstning kommer troligtvis att hållas på måndag. Men det hårdföra protestantiska partiet i Nordirland - Ian Paisleys ''Demokratiska Unionster'' protesterar och säger att ett omröstning på måndag inte är giltig - enligt Paisleys parti skulle en sådan omröstning ske före midnatt, natten till söndag, för att vara giltig.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista