En svårt skadad i skottlossning vid Stureplan

Flera skott avlossades på söndagskvällen utanför Scandic Hotel Anglais vid Stureplan i centrala Stockholm. Två personer skadades.
Den ene har enligt polisen skottskador som är allvarliga, medan den andre som togs till sjukhus är lätt skadad. En av de skadade är känd av polisen. Skottlossningen inträffade vid niotiden på kvällen och de närmare omständigheterna är inte kända. Polisen satte in ett mycket stort pådrag i spaningarna efter gärningsmannen eller gärningsmännen. Ingen har gripits, men polisen har tagit in två män till förhör. Många påskfirare som var ute på sta'n blev ögonvittne till skottlossningen. - Vi har väldigt mycket vittnesuppgifter som vi ska sammanställa och gå igenom, sa sent på söndagskvällen polisens insatschef Anders Jansson. Han vill inte säga något om motivet. Polisen arbetar efter flera teorier.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".