Skottdrama vid Stureplan i Stockholm

Två män blev skjutna i ett skottdrama vid Stureplan i centrala Stockholm på påskdagens kväll. Den 26-åring som enligt vittneseuppgifter sköts på nära håll med ett hagelgevär utanför Hotel Anglais, avled senare på natten. Ytterligare en man skadades lindrigt vid skottlossningen. Två män i 20-årsåldern greps och har förhörts under natten, men åklagaren ansåg på morgonen att bevisningen mot de två inte räcker för att anhålla dem.
Dramat utspelade sig strax för klockan nio framför hotell Anglais i centrala Stockholm. Mycket folk var i rörelse, bland annat hölls en stor galafest strax intill, och festklädda ungdomar blandades med poliser kring avspärrningsbanden på platsen. Alexandra och Sandra är två av de många vittnen, som såg hur bråket började. – En man kom gående med ett cykelhjul, och gick mot en bil, och vi stod i korsningen och pratade om vart vi skulle gå. Sedan blev det något bråk. En annan man klev ur framsätet från en parkerad bil, och så blev det slagsmål. – Jag tror att han började slå med cykelhjulet på bilen, och sedan kom en annan man fram klädd i en lång rock med ett avsågat hagelgevär. När det blev bråk gick vi över gatan, och så hörde vi ett skott, och började springa, säger Alexandra Ekström. Enligt ett annat vittne så kan det ha varit upp till fem män inblandade. Omkring 60 poliser har arbetat med sökandet. Men man har inte lämnat ut mycket information. Två personer har tagits in till förhör, varav den ene är känd sedan tidigare. Det kan finnas en tredje gärningsman, enligt polisinsatschefen Anders Jansson. Man har också hittat en jacka med en mobiltelefon nära platsen. Vilket vapen som använts eller vilket motivet kan vara vill polisen inte heller berätta. Men det finns uppslag. –Ja, vi har ju fått fram uppgifter som vi arbetar med, säger polisens insatschef Anders Jansson
Johan Wangström

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".