DO: ”Facken diskriminerar”

Det finns få invandrare på ledande nivå inom de största fackförbunden. Diskrimineringsombudsmannen, DO, har sedan en tid tillbaka granskat de stora fackförbunden och Margareta Wadstein, ombudsman mot etnisk diskriminering, säger att ett flertal av fackförbunden bryter mot lagen.
– I allmänhet är det så att man fokuserar för lite på de krav som lagen ställer, och tar istället upp de som man brukar kalla ''spegla befolkningssammansättningen'' eller liknande. Man ska alltså se till att arbetsförhållandena fungerar för alla oavsett tillhörighet, och även förebygga etniska trakasserier, för att ta de två viktigaste exemplen på kraven, säger Margareta Wadstein, DO. De flesta fackliga organisationer bryter på något sett mot lagen mot etnisk diskriminering i arbetslivet. Bland annat misslyckas fackförbunden med att anpassa bland annat arbetstider och hur ledigheter planeras så att de passar alla, oavsett etnisk tillhörighet. Fackförbunden är också dåliga på att se vilka attityder som finns på arbetsplatsen, och då är det svårt att motverka trakasserier på grund av kön eller etnicitet. Margareta Wadstein, ombudsman mot etnisk diskriminering säger att det till stor del beror på okunnighet. – Jag tror att det bidrar att diskriminering uppfattas som en svår fråga, och det kräver också ett förhållningssätt hos var och en. Det kan uppfattas som att det är farligt att vända på stenarna, man vet inte vad som ligger under dem, säger DO, Margareta Wadstein.
Sara Hägg
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".