Svårt att veta vem som ska premieras

Det är inte helt självklart hur ett bonussystem för läkare skulle kunna se ut. I Sverige finns redan ett slags bonussystem på Karolinska universitetssjukhuset. Där är det patologkliniken som med hjälp av ett extra lönetillägg på upp till ett par månadslöner får läkarna att göra mer.

– Vi tror ju i alla fall att det här är ett sätt att stimulera till ökad produktivitet på ett lite bättre sätt än att bara lägga större högar på varje bord varje dag, säger verksamhetschefen Magnus Söderberg.

Enligt Magnus Söderberg har patologkliniken för lite folk och systemet med ett lönetillägg för extra prestation är både ett sätt att få läkarna att jobba mer och försöka locka till sig nya, erfarna läkare.

På patologkliniken görs, förutom obduktioner, många analyser av prover. De registreras noggrant i ett datasystem och det är därför ganska enkelt att mäta läkarnas prestationer. 

Vad som är en normal prestation har bestämts efter jämförelse med nationella och internationella resultat. De som presterar mer än normalt får poäng som kan ge ett lönetillägg på upp till ett par månadslöner.

Fyra av fem patologläkare kommer över gränsen för vad som betraktas som normalt. Något tak för hur mycket extra de kan jobba finns inte, enligt Magnus Söderberg.

– De som är erfarna och rutinerade kan ju utan att på något vis jobba övertid göra dubbelt så mycket som den förväntade poängen. Då ska de naturligtvis få göra det.

Och det finns inga planer på att ändra det systemet, att erfarna patologer förväntas producera mer helt enkelt?

– Det är en av de sakerna som vi tittar över nu. Ska vi införa någon typ av förväntanstrappa, att de erfarna automatiskt ska förväntas prestera mer än de som är nya eller mer nyutbildade. Det är en av de saker som vi diskuterar nu, säger Magnus Söderberg.

Förutom svårigheter med att exakt bestämma vad som är normal prestation kan det vara svårt att veta vad som ska premieras. På en del av operationsavdelningen på Karolinska universitetssjukhuset har ett bonussystem funnits för att öka användningen av operationssalarna.

Systemet riktade sig bara till den del av personalen som gjorde i ordning inför operationerna, alltså inte till läkarna som opererar.

Dåvarande klinikchefen Tomas Movin tror inte att det skulle fungera med bonus till snabba kirurger.

– Hastighet är väl ett väldigt dåligt mått. Däremot kvalitetsmått om det gick att hitta rättvisa mått. Men även det är väldigt svårt, att hitta bra kvalitetsmått, för om man väljet ett mått att man ska få återfall av någon komplikation så kan det ju bli så att de skickligaste kirurgerna bara väljer att operera de enklaste patienterna för att få bonus. Så det är stora svårigheter att skapa rättvisa system, säger tidigare klinikchefen Tomas Movin.

Karin Airaksinen
karin.airaksinen@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista