Torontoprotester: WHO överdriver

Resenärer undviker Toronto, i enlighet med WHO:s rekommendationer. Men Torontos borgmästare tycker att världshälsoorganisationen överdriver.
Åk inte till Kanadas största stad Toronto, varnar nu världshälsoorganisationen WHO. Kanada är det första landet utanför Asien som WHO utfärdar resvarning för. Minst 140 fall av SARS har rapporterats i Kanada varav 16 har avlidit. Men det allvarligaste är att sjukhusen i Toronto inte klarat att begränsa smittspridningen. Flera av de nysmittade är sjukvårdspersonal och i minst tre fall har smittan exporterats från Kanada till andra länder. Affärsresenärer undviker nu Toronto-området, sportevenemang har inställts och den stora turisttrafiken vid Niagarafallen som ligger på gränsen mellan Kanada och USA kontrolleras och de resande får gula varningar där de uppmanas att omedelbart söka sjukhusvård vid torrhosta och feber. Men Torontos borgmästare är upprörd över vad han menar vara hysterin kring sars. – Jag har aldrig varit så arg i hela mitt liv Det dör fler i bilolyckor varje dag, vi har gjort allt som man ska och WHO borde komma hit istället för att isolera oss. säger Torontos borgmästare Mel Lastman.
Thomas Nordegren, Washington
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".