Investor tillbakavisar kritik

Investor slår nu ifrån sig kritiken som kommit från av en bolagets storägare. AMF-pension. AMS:s VD, Christer Elmehagen, har i ett brev till Investors ledning krävt svar på en rad frågor. En punkt är ersättningarna till styrelsen, aktuellt igen genom det extra arvodet till Michael Treschow i Ericsson. Men Investors vice styrelseordförande Jacob Wallenberg tycker att Michael Treschow är värd pengarna.
AMF-pension är också rädd för att Ericsson och ABB snart kommer att behöva tillskott igen från aktieägarna. Eftersom Investor är största ägare i båda bolagen får Investor skjuta till mycket pengar vid en nyemission. Med Investors belåningsgrad i dag på 25 procent blir det ytterligare ett tungt ok att bära, enligt Elmehagen. Han tycker också att Investor har alldeles för höga kostnader för verksamheten. Det finns helt enkelt för mycket för folk på Investors kontor - om man jämför med andra investmentbolag. Men Jacob Wallenberg slår ifrån sig och tillbakavisar kritiken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".