Elen tillbaka i delar av Bagdad

Efter 27 dagar var elen tillbaka i Bagdad, åtminstone i delar av staden. Elektricitet är nyckeln till så mycket annat, främst vatten. Reningsverken kan köra igång, med gatubelysning ökar säkerheten.
Det var som kriget hade kommit igång på nytt. Om än begränsat till den statsdel i Bagdad där jag bor. Skottsalvorna brakade på alla sidor om hotellet. Men det var något som inte stämde, det var ju så här nattkonseren låter, men nu var det morgon, mitt i frukostkaffet. I skottsalvorna kunde man höra hur hotellets generator tystnade, men ändå se att belysning fanns kvar. Elen tillbaka efter 27 dagar Efter 27 dagar var elen tillbaka i Bagdad, åtminstone i min del av stan. Och till tänderna beväpnade Bagdadbor firade grundligt på det sätt som annars utmärker Afghanistan och Mexiko. Elektricitet, nyckeln till så mycket annat, främst vatten. Reningsverken kan köra igång, med gatubelysning ökar säkerheten. Oklart vem som fick i gång kraftverket Vem som än fick igång kraftverket, amerikaner eller, troligen irakier som till slut lyckades förmås komma tillbaka till bra jobbet, så kommer det att göra Jay Gardners jobb bra mycket enklare. Det bli svårt nog ändå.
Bengt Therner, Bagdad
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".