Antisemitiska inlägg på svt.se

Det förekom antisemitiska inlägg på Sveriges Televisions chatsida, efter programmet Uppdrag granskning i tisdags. Rutinerna har klickat säger den ansvarige utgivaren.
Sveriges Television har en person som har till uppgift att ta bort olämpliga inlägg. Men i det här fallet låg de antisemitiska inläggen kvar ända till nästa morgon. Varför? Uppdrag gransknings ansvarige utgivare Thomas Lundquist har inget riktigt svar på den frågan. - Exakt varför vet jag faktiskt inte, jag kan bara konstatera att de rutiner vi har inte har fungerat på ett tillfredsställande sätt, säger Thomas Lundquist. Den här typen av program väcker ju alltid häftiga känslor, borde ni inte varit extra uppmärksamma? - Jo det tycker jag, säger Thomas Lundquist. Och varför var ni inte det? - Jag vet exakt inte, jag har i efterhand konstaterat att vi inte har hanterat det på det sätt vi borde ha gjort, säger Thomas Lundquist. Aftonbladets nätupplaga fälldes förra året för brottet hets mot folkgrupp efter att man släppt igenom liknande antisemitiska inlägg på sin chatsida.
Pontus Mattsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".