Åtta häktade för skattebrott

En stor skattehärva håller på att avslöjas i Stockholmsområdet, och åtta personer häktades på lördagen för inblandning. Några dagar tidigare slog Ekobrottsmyndigheten till mot flera företag i Stockholm och runt Mälardalen efter en tids spaning.
Kammaråklagare Patrik Säflund säger till TT att det rör sig om svart arbetskraft inom byggsektorn. Bland bolagen finns ett plåtslageri och ett personaluthyrningsföretag. Företagen misstänks för systematiska skattebrott genom att ha lämnat in felaktiga deklarationer. Häktningsförhandlingar mot ytterligare fyra gripna kommer att hållas under söndagen. Alla nekar till anklagelserna. Förutom att bolagen inte betalat arbetsgivaravgifter som de skulle misstänks även personerna bakom företagen för att ha använt falska fakturor så de har kunnat ta upp avdragsgill ingående moms i sina skattedeklarationer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".