Ännu en rond kvar i Argentinavalet

Det blir en andra valomgång för att bestämma vem som blir Argentinas näste president. De två kandidater som gick vidare efter söndagens val, den förre presidenten Carlos Menem och Nestor Krichner är bägge medlemmar i Peronistpartiet. Opinionsmätningarna visar att det är tvåan Neston Krichner, som har störst chans att vinna då.
Den andra valomgången är bara en formalitet, sa Carlos Menem, segern är redan klar. Och även om han bara fick strax under 25 procent av rösterna så har han skäl att känna sig som en segrare. För bara ett och halvt år sedan så var det ingen som gav honom en chans. Det var på honom, mer än någon annan, som argentinarna tänkte, när de ilsket skanderade: ”Bort med varenda en”. Och ändå var det på honom som argentinarna la sin röst på söndagen. Men för att segra i den andra valomgången om tre veckor så behöver han dubbelt så många röster. Opinionsmätningarna visar att det är tvåan Neston Krichner, som fick två procent mindre, som har störst chans att vinna då.
Lars Palmgren, Santiago
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".