Persson ger statssekreterare ultimatum

Statssekreterarna Gunilla Thorgren och Lotta Fogde måste välja mellan att sitta kvar i Socialdemokrater mot EMU i Stockholm - eller ha kvar sina jobb i regeringskansliet. Det klargjorde statsminister Göran Persson efter ett möte på Harpsund idag.
- Det går inte att förena att vara stadssekreterare i ett regeringskansli med att ha en uppgift i en kanpanjkommite mot regeringen. Det tror jag är klart för de flesta, säger Göran Persson. Hur viktigt är det att till exempel Lotta Fogde inte är med i nej-kanpanjen? - Det är mycket viktigt, hon är anställd i regeringskansliet för att genomföra regeringens politik och man kan inte ha en ordning där de som är anställda för att genomföra politiken, på sin fritid sätter sig i aktivt kommittéarbete emot, säger Göran Persson. Vad tänker du göra, tänker du uppmana henne att gå ur det? - Det är hennes eget omdöme som får avgöra den saken, men jag tror inte att det här blir något problem efter att vi klarat ut de här principerna, säger Göran Persson.
Eric Ridderstolpe
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".