Ordinär valborg med fylla och slagsmål

Valborgsfirandet blev i stort sett som vanligt med mycket fylleri och slagsmål men på en del håll la vädret sordin på festandet.
I Stockholm rapporterar polisen en hel del ungdomsfylleri och så kallade krogrelaterade slagsmål. - Som en tuffare lördagskväll, det vill säga en helt normal valborg, säger vakthavande befäl till ekot. I Uppsala har polisen tagit omhand ett 50-tal fyllerister, men har inga grova brott att rapportera. I Malmö blev valborgsfirandet relativt lugnt, delvis på grund av att det regnade kraftigt under kvällen. Däremot rapporterar polisen en hel del bråk och misshandel i Lund och Helsingborg. Också i Norrland verkar vädret med snö och snöblandat regn ha dämpat valborgsfirandet. Från Kalmar län rapporterar polisen flera våldsbrott - bland annat knivskars en ung man svårt i Stadsparken i Kalmar. I Västervik skadades tre poliser lindrigt när de skulle ingripa vid ett bråk.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".