Persson:”Vi måste gå med i EMU”

I Katrineholm förstamajtalade statsminister Göran Persson och han hävdade att det finns ett samband mellan Kommunals lönekrav och EMU. Går vi med i EMU så kommer ekonomin att växa och det blir mer pengar att ge kommunalarna, sa Persson.
Ett eventuellt inträde i EMU var huvudbudskapet i statsminister Göran Perssons förstamajtal i Katrineholm. – De som är emot säger att vi tappar självständighet om vi går med. Det är fullständigt fel, men om vi står utanför gör vi just det, sade Persson i talet i stadsparken i Katrineholm. Göran Persson åtföljdes i demonstrationståget av 200-250 personer som trotsat det kraftiga regnet. Statsministern talade också om Irak och vidhöll att kriget bröt mot folkrätten. – Men nu är det över och freden ska räddas i solidaritet med Iraks folk och FN. FN ska leda återuppbyggnaden, sade Persson. Han lovade också att de utställda vallöftena ska genomföras men sade inte när. Uppemot hälften av dem som deltog i tåget var fackföreningsfolk från Kommunal. Persson noterade också i sitt tal den pågående strejken. –Jag kan inte lägga mig i avtalsrörelsen. Men jag tror inte det finns någon här som inte skulle vilja se att de fick bättre löner. Göran Persson återupprepade att allt handlar om att skapa resurser och att ett medlemskap i EMU därför är en avgörande faktor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".