Prisbelönade journalister

Stora Journalistpriset 2001 har i radioklassen tilldelats Randi Mossige-Norheim, Sveriges Radio P1. I motiveringen heter det att hon får priset för att hon i programserien ''Vad var det som hände'' med sin ''lyhörda reportagekonst får lyssnaren att se den stora berättelsen i den lilla historien''.
Trond Sefastsson vid TV 4:s Kalla Fakta får priset i tv-klassen för sitt grävarbete som ledde fram till frikännandet av den person som dömdes till livstids fängelse för mordet på puben Broder Tuck i Stockholm för tre och ett halvt år sedan. I dagspressklassen belönas Richard Aschberg och Erik Korsås för att de i Aftonbladet kartlagt och beskrivit sexhandeln på nätet. Thomas Peterssohn och Andreas Cervenka från Ekonomi 24 utses som vinnare i klassen nya medier. I kategorin tidskrift tilldelas Ulrika Knutson, Månadsjournalen, priset. Stora Journalistpriset delas ut av Bonnier AB som ett erkännande för framstående yrkesprestationer i svenska medier.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".