Räddningsarbetet avslutat i Turkiet

I staden Bingol i östra Turkiet har försöken att hitta ytterligare överlevande efter jordbävningen nu avbrutits. Räddningspersonalen har inget hopp om att hitta några fler levande barn i den sammanstörtade internatskolan.
Försöken att hitta fler överlevande barn i internatskolan har precis avbrutits. Det säger en man i en av räddningsgrupperna som varit på plats från första början. Ingen officiell bekräftelse finns ännu på att räddningsarbetet avbrutits. Det senaste dygnet har arbetet koncentrerats till en internatskola för barn mellan 7 och 16 år, som fullständigt rasade samman under jordbävningen natten till torsdag. Arbetet har varit mycket svårt, med stora betongblock som varit svåra att forcera. Men nu är arbetet alltså avbrutet. Det finn sinte längre något hopp om att hitta några överlevande. Stora schaktmaskiner har i stället gått in och forslar bort rasmassorna. Räddningsgrupperna får sedan ta hand om de döda kropparna. Redan tidigare har man hittat 47 döda barn i skolan. 34 elever har anmälts som saknade. Men man tror nu alltså att även de är döda. 117 elever räddades. Den officiella dödsiffran för hela jordskalvet hitills har varit 115. 1000 människor skadades och många har blivit hemlösa.
Sten Sjöström
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".