Rån blev gisslandrama i Barva

De tre män som rånade en familj i Barva mellan Eskilstuna och Strängnäs inatt tog först sonen som gisslan. Från hans bostad i Eskilstuna tvingades han visa vägen hem till föräldrarna, uppger Leif Engstrand som är kriminalinspektör vid sörmlandspolisen.
Kvinnan i familjen skottskadades i ena armen vid rånet. Hon har opererats på Mälarsjukhust i Eskilstuna och hennes tillstånd är inte livshotande. Under tre och en halv timme hölls paret fångna under vapenhot. De tre männen hade handeldvapen och tvingade paret att skriva under postväxlar och ge dem kontanter, säger Leif Engstrand. Rånarna lämnade villan i parets bil, som polisen inte hittat ännu. Zon och gränslarm är utfärdat. Paret har kunnat ge ett bra signalement på rånarna och polisen har gott hopp om att kunna gripa dem. De är misstänkta för människorov, grovt rån, försök till mord alternativt grov misshandel, grov stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel.
Gunilla Österlund i samarbete med Sveriges Radio Östergötland
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".