Skivbolag tar upp kampen mot nätpirater

Skivbolagen i USA trissar nu upp kampen mot nätpirater som laddar ner musik. Med nya program ska man göra det svårare för de som laddar ner piratkopierad musik.
Branschkällor säger till New York Times att bolagen försöker få fram nya program som tar sig in i piraternas datorer. Det kan handla om program som gör så att att datorerna hänger sig eller att olagliga filer raderas. Marcus Jerräng på Internet World har länge följt händelserna inom branschen: – Det har ju varit ute på liknande företag förut med falska filer, som i och för sig inte är olagligt men som ändå saboterar fildelningsnätverk. Hur tror du det kommer att lyckas att stoppa piraterna? – Det kommer inte att lyckas alls. Dels för att opinionen blir så stark emot skivbolagen och dels för att de som sysslar med att knäcka kopieringsskydd är så pass skickliga och ligger så långt före tekniskt. Så det här kommer de snart komma runt, säger Marcus Jerräng på Internet World.
Mikael Funke
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".