Mord i Skärholmen – ligauppgörelse

Mordet i Skärholmen i Stockholm på tisdagen då en 54-årig man sköts ihjäl på öppen gata anses vara ett led i en uppgörelse mellan rivaliserande kriminella ligor. Polisen söker fortfarande efter de personer som misstänks ligga bakom.
– De egentliga spåren slutar vid en bil som lämnades på Ellen Keys gata igår. Därefter har vi inga klara spår efter gärningsmännen, säger Ulf Göranzon informationsansvarig vid länskriminalpolisen i Stockholm. Har ni några misstänkta namn att jobba med? – Nej för närvarande har vi inte det. Vi jobbar tämligen förutsättningslöst. På en gata i Fruängen ungefär en halvmil från mordplatsen hittades den bil, en stulen Mercedes, som de två mördarna flydde i. och där slutar också spåren. Mordet är det sjätte i raden i vad polisen tror är uppgörelser mellan rivaliserande ligor i Stockholms under värld. Till exempel mördades på travbanan Solvalla 1998 den man som ansågs leda den organiserade brottsligheten. Samma år sköts en torped ihjäl på restaurang Broder Tuck i Stockholm. Den 54-årige man dödades igår är enligt polisen svärfar till den utpekade ledaren för den så kallade juggemaffian i Stockholm. Mannen själv sitter nu häktad misstänkt för grovt narkotikabrott. Enligt Ulf Göranzon går det inte att utesluta fler uppgörelser. – Personer som rör sig i den här yrkeskriminella världen lever naturligtvis ett farligt liv, det är klart att konkurrens om framförallt om narkotika och annat gör att det kan få den här följden. Hur är faran för några hämndaktioner – Svårt att säga.
Claes Henricsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".