”Speciell arbetsmarknad orsak till lika löner”

Stockholms speciella arbetsmarknad är förklaringen till att lönerna för Kommunals medlemmar inom vården är ungefär lika på sjukhusen i Stockholm, oavsett om de drivs i privat eller offentlig regi. Det säger vd på S:t Görans sjukhus Åke Strandberg. Som Ekot rapporterat tidigare skiljer sig lönerna endast lite eller inte alls mellan det offentligt drivna Huddinge sjukhus och S:t Göran, som är privat.
– Jag tror att en av förklaringarna är att arbetsmarkanden i Stockholm är så tät. Det finns många arbetsgivare väldigt nära varandra, säger Åke Strandberg, vd på Sankt Göran. Detta gör att lönerna tenderar att jämnas ut. I debatten nämns det ofta att privata alternativ skulle kunna vara lösningen för att få upp undersköterskors löner. Vad tror du om det? – När man pratar löner måste man se på hela bilden och förutom grundlönen inkludera exempelvis tillägg för arbete utöver ordinarie arbetstid som kan se olika ut på olika ställen. Där tror jag att vi på S:t Göran har en attraktiv ersättningsmodell för medarbetarna, säger han. Ser lönestrukturen annorlunda ut hos er? – Vi strävar efter att sprida lönerna så att vi kan belöna de allra duktigaste medarbetarna lite mera. Det tror jag dock att alla arbetsgivare försöker, men att det finns andra krafter som försöker jämna ut lönerna. Det är svårt att skapa en idealisk lönestruktur. Men belöningen till de duktigaste medarbetarna verkar ändå inte höja snittlönerna så mycket. Kompenseras det av att andra får sämre betalt? – Nu tror jag dock att snittet ligger omkring en procent högre, säger Åke Strandberg, vd för privata S:t Görans sjukhus.
Måns Uggla
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".