SL:s vd avgår

VD:n för SL, Storstockholms Lokaltrafik, Gunnar Schön, har i hemlighet tagit med sig hustrun på tjänsteresa till Reykavik i Island på SL:s bekostnad, det skriver Svenska Dagbladet. Resan kostade totalt 40 000 kronor. Nu på torsdag morgon meddelar Gunnar Schön att han avgår.
– Jag har haft med mig min hustru på en tjänsteresa till Reykavik i april förra året. Och kostnaderna för hennes resa har jag låtit SL betala. Det där är ju ett himla stort misstag som jag har begått, och jag kan inte ge någon bra förklaring till varför det hände, säger Gunnar Schön, vd för Storstockholms Lokaltrafik, SL. Misstag? Men du måste ju ha tänkt innan du lät SL betala? – Ja men det är ju ett misstag som saknar motstycke. Jag vet ju mycket väl vilka krav som ställs på oss, och som jag själv ställer på hur vi hanterar etiska och moraliska frågor. – Det här misstaget har resulterat i en för mig, och framför allt för styrelsen, omöjlig situation, och därför väljer jag nu att avgå som vd. Det har jag meddelat styrelsens ordförande. Varför sa du inte direkt att du gjort den här resan? – Förklaringen på det är av samma orsak som det att jag gjorde misstaget från första början. Det är ju ett misstag som inte alls ryms inom ramen för det synsätt vi har på oss själva, och som omgivningen har på det hela. Så det ena har väl givit det andra, säger Gunnar Schön, vd för Storstockholms Lokaltrafik, SL.
Annika Digréus
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".