Trettiotal döda i Ungersk bussolycka

Minst 31 människor dödades vid en kollision mellan en buss och ett tåg i Ungern. Samtliga dödsoffer uppges vara tyska turister.
Olyckan inträffade vid halvniotiden på torsdagsmorgonen, inte långt från staden Siofok i närheten av det populära utflyktsmålet Balatonsjön, cirka tio mil sydväst om Budapest. Trots varningssignaler om ett kommande tåg körde den dubbeldäckade turistbussen, med tyska passagerare, över järnvägsspåret. Ett tåg på väg från Budapest kraschade med full fart in i bussen. Tåget släpade med sig turistbussen 150 meter längs spåret. Bussen klövs itu och fattade eld. Dödssiffran är 31 personer, enligt uppgift samtliga tyskar. Antalet döda kan komma att stiga eftersom flera av passagerarna är illa skadade. Ingen människa ombord på tåget kom till skada. 30 ambulanser och fyra helikoptrar kom till olycksplatsen. Olyckan är den svåraste på lång tid i det populära turistlandet Ungern.
Kjell Albin Abrahamson, Wien
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".