Eksjöfallet

Sambon anmäldes redan förra året

Uppdaterad 17:59
Redan förra året gjordes en polisanmälan mot den man som misstänks ha hållit en kvinna inlåst i en campingstuga i Eksjö i nio år. Först i onsdags, nästan tio månader senare, hörde polisen av sig.

Siwert Arréhn är den campingägare som var med och gjorde anmälan.

– Ja, då hörde polisen av sig till mig och sa att vi har kommit ner i pappershögen nu till det här ärendet som ni anmälde och vi kommer ut om en stund, säger Siwert Arréhn.

Och då upptäckte man kvinnans belägenhet?

– Ja precis, säger Siwert Arréhn.

I fredags häktades den man som på sannolika skäl, alltså den högre misstankegraden, misstänkts för grov kvinnofridskränkning och olaga frihetsberövande.

Mannen nekar till anklagelserna men enligt åklagaren har mannen hållit sin sambo inlåst i en campingstuga öster om Eksjö mot hennes vilja i nio år.

Nu berättar ägaren till den camping där paret bodde att en gäst säger sig ha sett mannen slå kvinnan i huvudet med sina kryckor för nästan tio månader sedan och att han då följde med och gjorde en polisanmälan.

Vid Jönköpingspolisen kan man i dagsläget inte svara på varför ärendet blivit liggande. Att polisen hörde av sig först i onsdags är konfunderande, tycker Siwert Arréhn.

– Så säger man i bland att kvinnomisshandel har högsta prioritering. Ja, jag förstår det inte, säger Siwert Arréhn.

Men du som hyrt ut den här stugan, borde inte du ha reagerat ännu mer på det här om det pågått så här år efter år?

– Jo, det kan man ju tycka så här i efterhand. Men, de har från början varit väldigt sociala, vi har haft mycket kontakt med dem från början. Sedan har de slutit sig mer och mer under åren som gått, säger Siwert Arréhn.

Daniel Rundqvist, Jönköping
daniel.rundqvist@sr.se 

Marcus Eriksson
marcus.eriksson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".