Tankerkollision i Öresund

Sex besättningsmedlemmar tvingades natten till lördagen att överge sitt fartyg efter en kollision i Drogdenrännan på den danska sidan av Öresund. Det var kusttankfartygen Carina J, registrerat i Antigua i Västindien, och ryska Pionjär Belarus, som stötte ihop tre till fyra sjömil sydväst om Pepparholm, den ö som skapades när Öresundsbron byggdes.
De sex besättningsmedlemmarna på Carina J beslutade sig för att lämna sitt fartyg kring midnatt. På plats för att hjälpa till fanns då den svenska kustbevakningens KBV 286 och en lotsbåt från Malmö. Carina J troddes vara på väg att sjunka när besättningen övergav henne. Efter någon timme kunde de dock återvända till haveristen, som då hade tio graders slagsida. Ryska Pionjär Belarus har 22 personer i besättningen. Efter kollisionen ankrade hon upp intill Drogdenrännan. Ingen skadades ombord på det ryska fartyget, upppgav den danska sjöräddningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista