USA-krasch kan ha dödat 270

Ett passagerarplan, en Airbus A300 från American Airlines, störtade på måndagseftermiddagen i stadsdelen Queens i New York. Planet hade 260 människor ombord och var på väg till Dominikanska republiken. Ingen av de ombordvarande överlevde. Minst åtta personer på marken saknas.
Planet kraschade i ett villaområde tre minuter efter start från John F Kennedyflygplatsen. Ett tiotal hus förstördes i den våldsamma branden. Planet tycks ha tappat en av motorerna och möjligen också delar av en vinge före kraschen och flygplansdelar spreds över ett stort område. Oron för ett nytt terroristdåd väcktes omedelbart i New York, men hittills tyder enligt myndigheterna allt på att kraschen var en ren olyckshändelse. Båda flygplanets s k svarta lådor har hittats och ska nu analyseras. Alla tunnlar och broar i New York stängdes av efter kraschen, liksom samtliga flygplatser kring New York, men avstängningarna hävdes några timmar senare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista