Över femhundra döda i jordbävning

En kraftig jordbävning har skakat Algeriet och i huvudstaden Alger med omgivningar har hittills 540 döda och 4 800 skadade påträffats. Kaos och panik råder nu i området och behovet av blodgivare och vårdpersonal är skriande.
– Det här är en katastrof, jag vädjar till all vårdpersonal att omedelbart komma till sjukhuset, ber en mycket stressad läkare i natt. Sjukhusen behöver dessutom blodgivare för att kunna hjälpa alla skadade. Skadade och dödade ses ligga i rader på gatorna. Värst drabbade är städer och byar några mil öster om huvudstaden Alger, nära jordbävningens epicentrum, som enligt amerikanska mätningar nådde 6,7 på Richerterskalan. Skalvet inträffade igår kväll och orsakade panik i Alger med människor som hoppade ut genom fönstren för att rädda sej undan sammanstörtande byggnader. BBC;s korrespondent i Alger, Said Chitour, rapporterar om kaoset. – Situationen är dramatisk. Invånarna i Alger befinner sej fortfarande utomhus - dom är rädda. Det ligger folk kvar här under ruinerna, berättar han. Gråt och skrik hörs från sörjande och skadade.
Christina Gustafsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".