Husrannsakan mot Ericsson i Schweiz

På flera platser i Zurich i Schweiz genomfördes i går en husrannsaken med anledning av den förundersökning som bedrivs mot telekomföretaget Ericsson som rör försvårande av skattekontroll.
Det skriver Ekobrottsmyndihgeten i ett pressmeddelande och det är Ekobrottsmyndigheterna som har begärt att dom schweiziska myndigheterna ska genomföra husrannsaken. Vid husrannsakan beslagtogs ett stort antal handlingar och föremål. Syftet är att klarlägga hur systemet med så kallade betalningsförmedlare varit uppbyggt och vilka personer inom Ericsson som varit ansvariga. Det handlar om över 3 miljarder kronor som Ericsson under 1998 och 1999 med falska fakutror och mellanhänder ska ha slussat till okända mottagare. Skattemyndigheten i Stockholm upptaxerade Ericsson med nästan en halv miljard kronor och anmälde fallet till Ekobrottsmyndigheten och den förundersökning som pågår gäller försvårande av skattekontroll.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".