S vill satsa på kommunala sektorn

Socialdemokraterna vill under tre år satsa 12,5 miljarder kronor mer på kommunsektorn än regeringen. För nästa år handlar det bland annat om 800 miljoner till ökad kvalitet i sjukvården. Det skriver Mona Sahlin och Thomas Östros på DN debatt.

I debattartikeln där socialdemokraternas partiledare respektive ekonomiskpolitiske talesperson presenterar partiets budgetmotion hävdas också att s-förslaget tillför sjukvården tre miljarder mer än vad regeringen vill.

I P1-morgon sa Östros:

– Vi tror ju inte att den här typen av skattesänkningar som regeringen nu har hållit på med vare sig det är högkonjunktur eller lågkonjunktur är vägen framåt. Det skapar inte nya jobb utan det bara är så att man använder pengarna ineffektivt. De pengarna vill vi istället använda till att investera i jobb, i bättre fördelning. Barnfamiljer, pensionärer, studenter måste få en hjälpande hand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista