32-åringen häktad för Åkeshovsdramat

På fredagen är det häktningsförhandling mot den 32-årige man som misstänks för att ha mördat en man i Åkeshov i måndags och skadat många fler. Själv säger han sig inte minnas någonting av vad som hände.
Nedböjd mot bordet med huvudet tungt i händerna lyssnade 32-åringen till åklagaren Åke Olssons berättelse om vad det var som hände i måndags eftermiddag. Hittade ett järnrör på vägen 32-åringen hade tidigare fått skjuts av polisen till Bromma beroendecentrum. Där kunde han ha fått en tid senare på eftermiddagen men istället gick han därifrån mot tunnelbanan. På vägen dit hittar han ett järnrör. Först försöker han tvinga ner en målare från en stege. Målaren tappar färgsprutan som mannen sedan kastar i hans huvud. Mannen går vidare. Åklagaren berättar vad de skadade uppgett. Hur han attackerat cyklister och slagit dem. Slår sönder en bilruta Han slår också sönder en bilruta. Kvinnan i bilen ser i backspegeln hur mannen ser hur han slår mot en farbror tills han blir liggande. Enligt åklagaren är det den 72-årige man som dog. I närheten finns en misshandlad kvinna som har ett svagt minne av att mannen kommer tillbaka till henne och slår igen. Sedan minns hon ingenting förrän hon vaknar upp på sjukhuset med hjärnblödning och svullet och blått ansikte. Den medicinska utredningen om alla skador kommer att ta minst fyra veckor, enligt åklagaren.
Gunilla Österlund
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".