Jan O nöjd med följderna av talet om ”Texasgubbe”

Biståndsminister Jan O Karlsson har träffat statsminister Göran Persson för att diskutera följderna av vad som sades under en presslunch här om dagen då Jan O Karlsson uppges ha kallat den amerikanske presidenten George Bush för en jävla texasgubbe. Enligt Karlsson är saken nu utagerad.
– Jag har för Göran Persson redogjort för de diskussioner jag under torsdagen hade med dels med en amerikanske hälsoministern Tommy Thompson, dels med en direkt representant för Vita huset, säger Jan O Karlsson och fortsätter: – Jag har klarat ut med Göran Persson att jag nått fram till Tommy Thompson med min kritik, jag har berättat vad som stod i Expressen, jag har berättat att jag inte exakt kan erinra mig hur orden föll, Tommy Thompson har sedan sagt, som en följd av det, att han blivit uppmuntrad av det jag sa, att ompröva den amerikanska politiken. – Det här har jag berättat för statsministern. Han har konstaterat det och därmed är saken utagerad. Enligt Jan O Karlsson är saken nu ur världen. Vad han nu än sa under presslunchen så har den svenska statsministern och de amerikanska myndighetspersonerna nöjt sig med Jan O Karlssons förklaringar. Nöjd med följden av sitt uttalande Jan O Karlsson är rent av nöjd med den debatt som hans uttalande väckt. Enlgit Jan O kLarsson har hans uttalande nu ghort att den amerikanske hälsoministern nu tagit till sig av den kritik som Sverige har försökt framföra när det gäller den amerikanska aids-politiken i Afrika. Det var den fråga som diskuterades när Jan O Karlsson uppges ha kallats president Bush för” en jävla texasgubbe”. Det här kunde ha gått till på ett bättre sätt. men jag tycker lite grann att det här är; slutet gott allting gott. Jag fick faktiskt gehör hos Tommy Thompson för mina synpunkter och jag har jobbat i 1,5 år med att försöka få gehör för de här synpunkterna, säger Jan O Karlsson.
Kristoffer Morén

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".