Mystiskt ljud i olycksplanet

Utredarna av flygkraschen i New York meddelar att det hörs ett skramlande ljud på inspelningen från olycksplanets förarkabin knappt två minuter efter start. Ljudet upprepas en gång - och därefter tar det bara ungefär tjugo sekunder innan piloterna förlorar kontrollen över planet.
Piloterna tycks kommentera ljudet med att man flyger i turbulensen från ett annat trafikplan, som ligger framför. Luftvirvlar från stora flygplan har ibland skadat andra flygplan i luften. Inspelningen ska nu jämföras med de data som finns i olycksplanets färdskrivare. Haveriutredarna har hittills vid undersökningen av vrakresterna inte kunnat hitta några fel på American Airlines-planets motorer. Inte heller har man hittat något som tyder på sabotage eller terroristdåd. Alla 260 ombord på planet omkom vid kraschen i New York-förorten Queens. Av allt att döma har också minst fem människor på marken dödats.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista