Regeringens krishantering får godkänt

En majoritet av svenska folket ger regeringen och framför allt Riksbanken godkänt för hanteringen av finanskrisen, visar en undersökning som marknadsundersökningsinstitutet Synovate gjort åt Dagens Nyheter.

65 procent av de tillfrågade hade stort eller mycket stort förtroende för riksbanken. 47 procent hade stort förtroende för regeringens agerande.

35 procent trodde också att moderaterma har bäst förutsättningar för att hantera krisen mot 29 procent för socialdemokraterna.

Det visar sig också att bara hälften av socialdemokraternas sympatisörer trodde på Mona Sahlin som krishanterare. Var fjärde s-väljare föredrar ett borgerligt parti på det området.

Men 72 procent av väljarna vill ha ett samarbete över blockgränserna för att lösa krisen. Mätningen gjordes under dagarna då bland annat storvarslen på Volvo kom och bankkonkurser hotade runt om i Europa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista