Många anmärkningar på kött i butiker

I en omfattande undersökning av charkprodukter i västsvenska matbutiker fick 60 procent av de granskade produkterna anmärkningar. Sämst var rostbiffen där 18 av 22 förpackningar fick en anmärkning.

Enligt granskningen var hållbarhetstiderna i många fall för långa, kötthanteringen var undermålig och personalens hygien bristfällig.

I många charkvaror hittades också jästsvampar, som är ett tecken på att köttet blivit gammalt. Det skriver Lantbrukets Affärstidning.

Granskningen gjordes av livsmedelsinspektörer i 20 kommuner i Västra Götaland. Sammanlagt togs prover i 90 butiker och 60 procent av proverna fick alltså anmärkning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".