Koorti riskerar utelsutning ur Advokatsamfundet

Anne Ramberg, som är generalsekreterare i Advokatsamfundet, säger att Kerstin Koorti riskerar att bli utesluten ur samfundet.
– En advokat som blir dömd för försök till grovt bedrägeri blir utesluten ur Advokatsamfundet. Förutsatt att den här domen står sig, säger Anne Ramberg. Det finns redan ett disciplinärende om Kerstin Koorti vilande i Advokatsamfundets disciplinnämnd. Ärendet kommer nu att tas upp igen. När beror på om tingsrättens dom överklagas: – Vi kommer nu att ta del av domen. Och analysera den och se om det finns förutsättningar att ta upp det här ärendet i nämnden direkt. Eller om vi ska avvakta en lagakraftvunnen dom. Men i normalfallet så avvaktar vi. Om domen står sig i ett eventuellt överklagande till hovrätten finns bara ett möjligt beslut i Advokatsamfundets disciplinnämnd, enligt Anne Ramberg: – Om man har begått ett försök till grovt brott så finns det inget annat alternativ än att bli utesluten, säger Anne Ramberg, generalsekreterare i Advokatsamfundet
Ingrid Gustavsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".