Man anhållen för mord på försvunnen

En man har anhållits misstänkt för mord på den 29-åriga kvinna som varit försvunnen i Gällivaretrakten sedan i september.

Mannen anhölls på torsdagskvällen som skäligen misstänkt, vilket är den lägre graden av misstanke, för mord. Mannen är i femtioårsåldern och hemmahörande i Norrbotten.

Enligt åklagare Ulrika Schönbeck förnekar den anhållne mannen brott. Han är inte känd av polisen sedan tidigare och så vitt åklagaren vet finns ingen koppling mellan honom och kvinnan.

Kroppen efter kvinnan har inte hittats, men blodspår har skickats till Statens Kriminaltekniska Laboratorium för analys och mannens fritidshus i gällivaretrekten undersöks av polsien. Provsvaren väntas till fredagskvällen eller lördagen.

Den 29-åriga kvinnan försvann den 12 september när hon var på väg till en anställningsintervju. Hennes bil hittades senare vid en rastplats utanför Gällivare.

Mannens försvarsadvokat Leif Gustavsson säger via sin sekreterare till Sveriges Radio Norrbotten att han inte kommer att göra några uttalanden innan han talat med sin klient.

Anna Burén
anna.m.buren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista