Mordmisstänkt 50-åring begärd häktad

Uppdaterad 11:07
Under söndagsförmiddagen begärdes den 50-årige man som sitter anhållen misstänkt för mordet på en 29-årig kvinna i Gällivaretrakten häktad. Misstankarna mot mannen har stärkts, men han nekar fortfarande till brott.

Kvinnans kropp har ännu inte hittats, men enligt kammaråklagare Ulrika Schönbeck är mannen ändå på sannolika skäl misstäkt för mord, det är den starkare graden av misstanke.

Vad som ligger till grund för åklagarens och polisens bedömning är inte klart, men enligt Aftonbladet och Expressen har polisens likhundar markerat spår efter en död människa på tomten där 50-åringen har en sommarstuga.

Under lördagen uppgav polisen och åklagaren att provsvar från Statens kriminaltekniska laboratorium visat att de blodspår som hittats i mannens bil var från den 29-åriga kvinnan. Men polisen säger sig ännu inte ha någon klar bild över hur kvinnan ska ha bragts om livet.

Den 29-åriga kvinnan försvann den 12 september på väg till en anställningsintervju. Hennes bil hittades senare övergiven vid en rastplats.

Häktningsförhandlingarna mot den misstänkte mannen väntas ske i tingsrätten på måndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista