”Våga vara sig själv” populärt på Ungdomsriksdag

I Kristianstad pågår nu årets Ungdomsriksdag. De ungdomar som samlats deltar bland annat i olika diskussionsgrupper, eller utskottsmöten som det heter. Det ämne som flest deltagare vill prata om är hur man bär sig åt för att vara sig själv.
– Tidigare har vi hållit om främlingsfientlighet, att våga vara sig själv och att käfta emot och så. Det kändes som att man kan bredda det ännu mer och våga vara sig själv bara till en början kan vara rätt svårt, säger Bahare Hagschenas från Röda Korsets ungdomsförbund. Ungdomsriskdagen som i år hålls i Kristianstad har lockat 450 ungdomar mellan 13 och 20 från hela Sverige till en helg för diskussioner, konserter och andra aktiviteter med politiska inslag På fredagskvällen spelar hiphopgruppen Fjärde världen och imorgon kommer ungdomsministern Lena Hallengren. Utskottsmötena som är diskussionsgrupper startade på fredagen. Ämnena är vitt skilda, till exempel djurrättsfrågor, skolan, sex och organiserad rasism Utskottet ”Get up stand up” var det utskott som lockat flest av deltagarna på ungdomsriksdagen. – Det kan kännas lite flummigt, men som helhet handlar det om att hitta verktyg för att kunna gör sig hörd i det man tycker, säger Bahare Hagschenas.
Jonas Bengtsson, SR Kristianstad
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".