Senator Ted Stevens.
USA

Senator fälld för korruption

I USA kan demokraterna ha fått en rejäl hjälp i sina försök att stärka greppet om senaten, i valet som hålls i samband med presidentvalet. Den republikanske Alaskasenatorn Ted Stevens har nämligen befunnits skyldig till korruption.

En tolvmannajury fällde Stevens på samtliga sju åtalspunkter. Ted Stevens fälldes för att inte ha rapporterat bidrag på 250 000 dollar som han fått mellan 1999 och 2006 från den mäktiga oljeindustrin. Dom meddelars senare.

Enligt åklagarna stod det privata bolaget för omfattande renoveringar av Stevens hus, senatorn ska också ha fått gåvor värda tiotusentals dollar.

Stevens har hela tiden nekat till anklagelserna och bland annat sagt att de påstådda gåvorna istället har varit saker som antingen var oönskade eller som han lånat.

84-årige Ted Stevens är den republikan som suttit längst i senaten med sina 40 år, och han är den första sittande senator som ställs inför rätta sedan 1981.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".