Tyskland tror på återhämtning

Världsekonomin kommer att återhämta sig under det andra halvåret i år. Den bedömningen gör G8-ländernas ledare, som möts i Evian i Frankrike och Tysklands biträdande ekonomiminister Alfred Tacke sa att det var överraskande att höra även för honom.
Både inom EU och USA väntas en återhämtning, prisstabilitet och de låga räntenivåerna ger stöd för en globalt ljusare bild bland de industrialiserade länderna. Det innebär också att vi inte ser någon risk för deflation i Tyskland. G8 -länderna lovade att följa tidtabellen i Doha-deklarationen och att WTO-förhandlingarna i september i Cancun ska kunna flyta väl, men organisationerna Oxfam och Läkare utan gränser pekar ut två svagheter. Dels sägs inget om avvecklingen av exportstödet inom jordbruket, dels inget om en lösning för att de fattiga länderna ska få köpa billiga mediciner, som läkemedelsbolagen har patent till. Båda dessa frågor är livsavgörande för utvecklingsländerna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".