Ännu en natt med kravaller kring G8-mötet

I Geneve har tusentals poliser och militärer skickats ut på gatorna för att stävja kravaller som bröt ut sent under måndagskvällen.
Polisen har skjutit gummikulor och tårgas och riktat vattenkanoner mot de stenkastande demonstranterna som är kanske är några tusen till antalet. Det är mest unga män och de har samlats i större grupper som driver fram och tillbaka i centrala Geneve, kring sjön och broarna. De förstör mycket av det som kommer i deras väg. De slår sönder skyltfönster, bilar och vägskyltar. Mycket är redan trasigt. Det är tredje natten i rad som det spårar ur totalt. Utanför mitt hotellfönster åkte nyss 28 piketbussar med poliser förbi. Pådraget är enormt och chockerande för geneveborna. Själv fick jag ta mig genom tårgasen som stack i ögonen när jag skulle till mitt hotell efter att ha läm,nat Evian som är som ett fort. Förra natten pågick striderna långt in under måndagsmorgonen. Risken är att det upprepas.
Alice Petrén, Geneve

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".