Sr.se utsedd till Sveriges bästa webbplats

Sveriges Radios webbplats sverigesradio.se toppar listan över Sveriges bästa webbplatser. Det är branschtidningen Internetworld som utsett sr.se till årets bästa svenska webbplats i sin årliga listning av de 100 bästa webbplatserna i Sverige.
För sjunde året i rad presenterar Internetworld Topp 100, listan över Sveriges bästa webbsajter. Det blev storslam för public service och Sveriges Radio, som toppar listan. Juryn skriver i sin motivering att det enda som redan från början stod klart var vinnaren. Sr.se uppfyller samtliga krav juryn ställer på en vinnarsajt - aktualitet, bra gränssnitt, hög kvalitet och intelligenta tillämpningar av de möjligheter Internet erbjuder och gör det med råge dessutom. Juryns motivering i sin helhet lyder: ” Sveriges Radios webbsajt har sakta men säkert arbetat sig upp till förstaplatsen genom att år efter år utveckla och förbättra sina tjänster. Detta är public service när det är som bäst. Här finns tio webbradiokanaler av vilka flera bara går att lyssna på via webben. Här finns en ledande nyhetsservice där vi både kan hitta lokalnyheter och ladda ner extra godbitar som Schymans tveksamma skatteavdrag. Den fylliga programinformationen med exempelvis kompletta spellistor och Musikguiden, som lotsar dig till rätt radioprogram, är en guldgruva för musikälskare. Här finns förstås nedladdningsbara ljudklipp i massor - men också en klar ambition att utveckla både radion och Internet som medium. Radioteater i 5.1 multikanals-format och den gränsöverskridande kulturkanalen SR C visar tydligt hur framåtblickande Sveriges Radio är. Lägg till allt detta en utmärkt barnsajt och härliga communityn P3 Star och sällan har en mer värdig vinnare korats. sverigesradio.se
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".