Svensk falun gong-anhängare utvisad från Thailand

Den svenska falun gong-utövaren Pirjo Svensson utvisades under torsdagen från Thailand. Sveriges ambassadör i Thailand Jan Nordlander har kritiserat handläggningen av ärendet.
– Jag är givetvis ändå väldigt glad åt att komma hem. Det har ju varit en tuff tid det här, fem veckor på ett tufft ställe med många andra kvinnor som också lider väldigt mycket därinne. Jag har ändå haft mycket hopp då jag visste att jag skulle komma hem. Känner du att du blivit väldigt orättvist behandlad? – Ja. För det första skulle jag inte anhållits överhuvudtaget.De hade ingen anledning att ta mig hemifrån, genomsöka mitt hem, föra mig till häktet. Jag har inte gjort något som bryter mot thailändska lagar. Jag har bara haft falun gong-material. Sveriges ambassadör i Thailand Jan Nordlander gjorde i dag ett skarpt uttalande där han kritiserade handläggningen. Tidigare har också Sverige protesterat mot utvisningsbeslutet.
Lars-Gunnar Erlandson, Bangkok

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".