Nya uppgifter om massförstörelsevapen

Nu kommer ytterligare uppgifter om vilka bevis Bush-regeringen egentligen hade om Iraks massförstörelsevapen före kriget. Och de stärker knappast regeringens argument.
Det var ju det omedelbara hotet från dessa vapen som USA motiverade kriget mot Irak med. Dom nya uppgifter som nu avslöjas kommer från en tidigare hemlig rapport från försvarsdepartementet Pentagons egen underrättelsebyrå DIA. Rapporten som sammanställdes i september fastslog att det inte fanns någon tillförlitlig information om att Irak producerade kemiska vapen eller hade sådana vapen i lager. Enligt amerikanska medier var just den här rapporten den sista i sitt slag som lämnades till det militära centralkommandot innan kriget var ett faktum. Strax efter att rapporten var klar påstod försvarsminister Donald Rumsfeld att Irak till exempel hade stora lager av nervgas och senapsgas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".